A. Armonaitė: balsavau už žmogų, su kuriuo dar turime nebaigtų reikalų

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė antrajame prezidento rinkimų ture teigė balsavusi už žmogų, su kuriuo dar turi nebaigtų reikalų.

„Balsavau už žmogų, su kuriuo dar turime nebaigtų reikalų, – trečiadienį sostinėje sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė. – Tikiuosi, kad tas pasitikėjimo kreditas bus išpildytas. Dar turime daug darbų padaryti.“

„Norėjosi balsuoti už savo partijos kandidatą, bet antrajame ture turime prezidentą ir premjerę“, – pridūrė ji.

A. Armonaitė balsą atidavė Lukiškių aikštėje – vienoje iš penkių vietų Vilniuje, kur galima pareikšti savo valią išankstiniame balsavime.

Antrajame ture susitinka perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė.

Laisvės partijos kandidatas, teisininkas Dainius Žalimas pirmajame rinkimų ture surinko 51 tūkst. arba 3,5 proc. balsų ir liko šeštas.

A. Armonaitė iš būsimo šalies vadovo teigė besitikinti tikros lyderystės ir telkimo.

„Kai mes norime visomis jėgomis, kad Lietuva būtų vakarietiška valstybė, mes, matyt, turime omeny ne tik gerai apmokamas darbo vietas, atlyginimus, didesnes pensijas, bet ir bendrai, kaip žmonės jaučiasi Lietuvoje: kad jie jaustųsi priimti tokie, kokie yra, kad visuomenė būtų ori“, – sakė Laisvės partijos vadovė.

„Čia prezidento institucijos vaidmuo yra labai labai svarbus – telkti politines partijas tam. (...) Ne tik žodžiais, kad aš telksiu, bet realiai tai darant“, – pridūrė ji.

Politikė vylėsi, kad šalies vadovas ateinantį penkmetį skirs dėmesio žmogaus teisėms, ekonomikai.

„Priimant svarbius pokyčius parlamente, ta lyderystė tikrai yra ne paskutinė. Taip, Seimo dauguma, Seimas balsuoja už įstatymus, bet prezidento žodis reiškia kartais labai daug, matant, kad prezidento institucija turi gerus reitingus paprastai Lietuvoje, – sakė A. Armonaitė. –Tikiuosi, kad ir žmogaus teisių klausimai galėtų spręstis dar sparčiau, ir mūsų ekonomika. Ji nestovi vietoje, bet norėtųsi to tempo nepamesti ir augti toliau.“

Pirmajame rinkimų ture G. Nausėda gavo 632 tūkst. arba beveik 44 proc. balsų, I. Šimonytė sulaukė 288 tūkst. arba 20 proc. rinkėjų palaikymo.

Prezidento antrasis rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną, sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai \\\\\.../////

Tai \\\\\...///// portretas
jau tragedija,kad ji suvokia jog "dirba".

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Sorošui papasakok
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių