Lenkija iš Jungtinių Valstijų perka šimtus raketų

  • Teksto dydis:

Lenkija pasirašė sutartį su Jungtinėmis Valstijomis dėl šimtų raketų pirkimo, penktadienį pranešė nacionalinės ginkluotės agentūra.

Raketos „AIM-120C“ (AMRAAM) lenkų karinių oro pajėgų naikintuvams bus tiekiamos 2029–2033 metais, agentūra pranešė socialiniame tinkle „X“. Šios sutarties vertė – 855 mln. dolerių (782,8 mln. eurų).

Lenkija savo ginkluotųjų pajėgų modernizavimą paspartino 2022 metais, Rusijai pradėjus invaziją į Ukrainą.

Šiais metais gynybai Lenkija skirs daugiau nei keturis procentus savo metinio bendrojo vidaus produkto (BVP) – dvigubai daugiau nei NATO nustatytas dviejų procentų tikslas.

Varšuva pasirašė daugybę sandorių, daugiausia su Jungtinėmis Valstijomis ir Pietų Korėja.

Pasak Lenkijos žiniasklaidos, Varšuva ir Vašingtonas antradienį pasirašys susitarimą dėl 96 JAV gamybos kovinių sraigtasparnių „AH-64E Apache“ pirkimo, kurio vertė – daugiau kaip 9 mlrd. dolerių (8,2 mlrd. eurų).

Praėjusiais metais Vašingtonas uždegė žalią šviesą šiam sandoriui, kuris leis Lenkijai pakeisti pasenusį sovietinių laikų sraigtasparnių Mi-24 parką.

Lenkijos gynybos ministras šią savaitę taip pat pranešė, kad bus pasirašyta sutartis dėl 48 JAV pagamintų raketų paleidimo įrenginių „Patriot“ įsigijimo.


Šiame straipsnyje: LenkijaJAVraketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galės

Galės portretas
atiduoti ukrų benderovcų fašistam, tai tas neūžauga žydų klounas ir narkomanas zielia galės lenkam rankas ir šiknas bučiuoti

Ooooo nors ir uz kelis milijardus lai perka

Ooooo nors ir uz kelis milijardus lai perka portretas
naudos is viso to bus lygiai tiek pat kiek buvo Ukrainai -is ,,,Dzevelinu,,,[ kurios dabar voliojasi kampuose nax...j niekam nereikalingos, ar is isgirtu turkisku ,,bairahtaru,,,, ar is ,,,abramsu,, su ,,,patriot,,, sistema--visu siu sistemu ir ginkluotes --yra YSPUDINGA TIK KAINA -siaip karo metu tai absoliutus nuslis [ praeities metalo lauzas]
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių