„Kauno dienos“ studija: ar brangs butai Kaunui pelnius UNESCO pripažinimą?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno m. savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Ironiška antraštė skirta atkreipti dėmesį į šią savaitę Lietuvą apskriejusią džiugią žinią, kuri sulaukė ir prezidento Gitano Naudėdos sveikinimo: Kauno tarpukario modernioji architektūra įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Tik grįžęs iš Saudo Arabijos, kurioje vyko UNESCO sesija, „Kauno dienos“ studijoje apsilankė S. Rimas. Jis papasakos apie svarstymų užkulisius, kuriuose neapsieta be politinių motyvų, taip pat paaiškins ne tik kokia garbė teko Kaunui, bet tuo pačiu ir atsakomybė puoselėti visą Naujamiesčio ir Žaliakalnio teritoriją, pelniusią pasaulinį pripažinimą.

Jei kelionė iki šio įvertinimo truko 11 metų, tai teritorijos vientisumo, ją sudarančio geografinio karkaso ir architektūrinio paveldo puoselėjimas niekuomet nesibaigs.

Pokalbio metu S. Rimas taip pat atsakys į jau užduodamus žmogiškus klausimus: ar brangs šioje teritorijoje esantis nekilnojamasis turtas, ar jam griežtės paveldo reikalavimai ir ar išaugs turistų srautas į modernaus optimizmo kupiną Kauną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Worras

Worras portretas
Butai brangs

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nerijau Jukoni, keliausit pats į teismą už šmeižtą greitu metu.

Nerijus Jukonis

Nerijus Jukonis portretas
Šlykštu matyti žmogų Kauno Dienos studijoje kurio parašas stovi po naikinamu kultūros paveldu. Sauliau Rimai .... Perkūno alėjoje namai brangs, o butus dar statys 15 metų kaip minimum... taip kad džiaukis tuo "happy ending", nes antro gali ir nebūti. Taip turistai dažnai apsilanko Perkūno al. papasakosiu jiems apie Sauliaus Rimo "happy ending" Riyadh, Saudi Arabia P.S. Kauno Diena žemiau nusiristi nebuvo įmanoma. Gėda. Pamiršote apie Petro Rusecko Vilą Perkūno alėjoje Kaune?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių